Ozil ima ugovor sa Arsenalom do 2021. godine

Ovog ljeta se dosta pisalo o njegovom odlasku

Agent Mesuta Ozila: On ostaje u Arsenalu iako nije odigrao ni minute

S. Pašalić

Arsenal je u subotu odigrao meč 3. kola na Anfieldu protiv Liverpoola, a Mesut Ozil ponovo nije upisao nastup za ovaj tim.

Nijemac se prošle sezone jako mučio u dresu londonskog kluba iako je odigrao 35 utakmica i zabio je 6 golova, a dosta se pričalo o njegovom odlasku.

Iako nije nastupio u prva tri kola Premier lige, njegov agent je sada rekao kako će 30-godišnji igrač ipak ostati u Arsenalu.

Ozil je ovog ljeta imao problema i van terena pa je tako na njega krajem prošlog mjeseca izvršen napad gdje je Sead Kolašinac stao u odbranu Nijemca i suprostavio se napadačima.

Dvojica igrača se nakon toga nisu pojavljivala u javnosti, ali se situacija nakon nekog vremena smirila i oni su se mogli vratiti treninzima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovog ljeta su mnogi klubovi željeli dovesti igrača Arsenala, a jedan od njih je bio i Fenerbahče, ali je zbog prevelike plate Ozila koju nije mogao pokriti na kraju odustao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.