Mahir Karić propušta sedmo kolo

Radnik oslabljen u Mostaru protiv Veleža

Edmir Škorić

Iskusni napadač Mahir Karić (32) propustit će naredni meč Radnika.

Karić je igrao pet mečeva ove sezone za Radnik i upisao je dvije asistencije, ali zbog zdravstvenih problema neće biti spreman za duel s Veležom.

Radnik je u osljednjem kolu razbio Mladost s 3:0 i konačno se izdgao iznad rezultatske krize, a u sedmom kolu Bijeljincima slijedi gostovanje u Mostaru kod Veleža.

S obzirom na Karićeve kvalitete, iskustvo i važnost u ekipi, nema sumnje da će to biti hendikep za trenera Mladena Žižovića, a velika prednost za Rođene, koje nakon poraza na Koševu zanima isključivo pobjeda.

Karić je u bogatoj karijeri igrao za Olimpik, Borac, Čelik, Slobodu, Travnik, Rudar kakanj, kao i za neke inostrane klubove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.