Đurić poslije hat-tricka: Lopta je ostala na stadionu, za titulu će se boriti tri kluba
Đurić ima 37 godina i jedna je od legendi Premijer lige BiH

Iskusni veznjak govorio za SportSport.ba

Đurić poslije hat-tricka: Lopta je ostala na stadionu, za titulu će se boriti tri kluba · Intervju

A. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Kao i svako nacionalni šampionat u svijetu tako i Premijer liga BiH ima svoje legende. U odabranu grupu kada je u pitanju bh. elita se sigurno može svrstati i Velibor Đurić.

Đurić već desetak godina demonstrira svoja fudbalska umijeća na premijerligaškim terenima, a trenutno to radi u dresu Radnika.

Bijeljinci su u julu nesretno ispali od Spartaka iz Trnave u prvom prekolu Evropske lige, u sezonu nisu ušli kako su planirali, međutim pobjeda protiv Mladosti DK vratila je mir u kuću.

"Radi se o izuzetno važnoj pobjedi za nas, znali smo da nas čeka teška utakmica s psihološkog aspekta, imali smo četiri poraza, ali uspjeli smo uspjeli zasluženo pobijediti", rekao je Đurić na početku razgovora za SportSport.ba te nastavio:

"Nismo ušli u sezoni na pravi način, pravili smo neke kardinalne greške, otkako sam došao u klub dva puta smo završili na petom mjestu, a sada vjerujem da se možemo uključiti u borbu za četvrto mjesto."

Radnik je pobijedio s 3:0, a sve golove za klub iz Bijeljine zabio je Đurić kojem je to bio prvi hat-trick u karijeri do kojeg je došao slabijom desnom nogom.

"Sama činjenica da sam postigao hat-trick me iznenadila jer to nisam planirao uraditi, pogotovo ne desnom nogom jer sam izraziti ljevak. Lopta je ostala na stadionu, ali ću se pobrinuti da se svi saigrači potpišu za uspomenu..."

Iako na svojim plećima ima 37 godina po partijama koje pruža reklo bi se da izgleda znatno mlađe. Otkrio nam je i tajnu svog uspjeha.

"Jednostavno se osjećam dobro, nalazim se u pravom klubu koji je odlično organizovan, niko pred mene ne stavlja teret godina", kaže Đurić koji je priznao da ponekad i razmišlja o kraju karijere.

"Kad ste u poznim godinama sigurno razmišljate o kraju karijere, međutim imam zaista dobar odnos sa svima u klubu, sigurno je da ću završiti ovu sezonu, spreman sam, pa ćemo za dalje vidjeti..."

Suđenje više nije domaćinsko

U svojim nogama ima 321 premijerligašku utakmicu te s obzirom na takvo iskustvo njegove riječi o samom takmičenju imaju određenu težinu. Kao najveće promjene u odnosu na svoje prve utakmice u bh. eliti istakao je dvije stvari.

"Najiskrenije najviše se promijenilo suđenje, prije je to uglavnom bilo domaćinsko, međutim sada je puno drugačije. Također, popravljena je i infrastruktura te sada igramo na puno boljim terenima."

U samoj najavi prvenstva mnogi su ovu sezonu vidjeli kao najuzbudljiviju ikad, a sličnog mišljenja je i Đurić koji je izdvojio tri kluba.

"Sigurno će biti veoma interesantno. Obzirom da su se vratili Velež i Borac koji su među našim najvećim klubovima to raduje svakog igrača. Mislim da će se za titulu boriti tri kluba, ato su Sarajevo, Zrinjski i Željezničar", kazao je Đurić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Prvak sa Zrinjskim

Đurić je rođen u Vlasenici 5. maja 1982. godine. Seniorsku karijeru je počeo u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a nikada za taj klub nije upisao nastup u Premijer ligi. Potpunu afrimaciju je doživio u Zrinjskom s kojim je 2009. godine bio prvak BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedini inostrani angažman imao je u poljskom Widzew Łódźu. Titulu prvaka Poljske je osvojio u sezoni 2009/2010. Zatim je uslijedio povratak u BiH gdje je prvo nastupao za Olimpik, zatim ponovo za Zrinjski.

S Plemićima je 2014. godine stigao do novog šampionskog pehara, poslije toga je imao angažman u Vitezu, a član Radnika je od 2016. godine. U međuvremenu je postao kapiten kluba iz Bijeljine.

Top Komentari

Mostar
Sad cete u Mostaru fasovat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi