Lista strijelaca Premijer lige: Skok Đurića, jedan čovjek usamljen na vrhu

Poslije nepotpunog 6. kola

Lista strijelaca Premijer lige: Skok Đurića, jedan čovjek usamljen na vrhu

A. Čaušević

Šesto kolo Premijer lige BiH obilježio je Velibor Đurić koji je zabio hat-trick protiv Mladosti DK. 

Iskusni veznjak je tako napravio ogroman skok na listi strijelaca. Najbolji fudbaler Radnika u dosadašnjem dijelu sezone je trenutno drugi golgeter prvenstva.

Nakon nepotpunog 6. kola (zaostale utakmice 4. kola Zrinjski - Zvijezda 09 i Široki Brijeg - Sarajevo se igraju u srijedu op.a.) vodeći na listi strijelaca je Sulejman Krpić.

Kapiten Željezničara je protiv Širokog Brijega zabio svoj peti ovosezonski gol te se tako usamio na prvom mjestu. Mogao je iskusni napadač sinoć na Pecari dodatno popraviti svoj učinak, ali je propustio dvije odlične šanse.

Drugu poziciju sa četiri gola dijele spomenuti Đurić i napadač Tuzla Cityja Vojo Ubiparip koji je na posljednja dva meča bez gola.

Po tri pogotka su za sada postigli Toni Jović (Široki Brijeg), Dejan Maksimović (Radnik) i Stojan Vranješ (Borac).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U grupi od fudbalera sa dva postignuta gola se nalaze čak tri igrača Sarajeva: Besim Šerbečić, Anel Hebibović i Haris Handžić.

Tu su još Dražen Bagarić (Široki Brijeg), Amer Bekić i Saša Maksimović (Sloboda), Brandao de Souza (Velež), Nermin Crnkić (Tuzla City) i Marno Crnički (Mladost DK).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti