Brojat će se novac na Maksimiru

Zaboravite prodaje Pjace, Modrića, Eduarda... Dinamo je večeras zaradio najveći novac u historiji!

Nogometaši Dinamo Zagreba plasirali su se oponovo u grupnu fazu Lige šampiona. 

Modri su preko Saburtala, Ferencvarosa i Rosenborga izborili nastup u društvu najboljih evropskih klubova te će ove jeseni igrati šest spektakularnih utakmica grupne faze.

Večerašnji remi u Norveškoj, koji je usput rečeno ravan trijumfu, Modrima je donio najveću zaradu u historiji kluba.

Iako je Dinamo u prethodnim godinama znao 'pazariti' velike transfere poput onog Marka Pjace koji je prije tri godine prešao u Juventus, ipak se ništa ne može mjeriti sa zaradom koja je ostvarena večeras.

Modri su plasmanom u grupu Lige prvaka zaradili ukupno gotovo nestvarnih 25 miliona eura. Sam plasman vrijedi 15,25 miliona, dok UEFA od prošle godine dijeli i više od 500 miliona eura klubovima koji se plasiraju u Ligu prvaka na osnovu njihovog uspjeha u posljednjih deset godina.

Dinamo ima sedmi najslabiji koeficijent od ekipa koje su se plasirale u grupnu fazu do sada, a to znači da će po tom osnovu dobiti dodatnih 7,7 miliona eura. Ako računamo i marketing i prodaju ulaznica, dodat ćemo tom iznosu još barem dva miliona i dolazimo do cifre od 25 miliona evropskih novčanica.

Modri imaju priliku da pored ovih 25 miliona zarade još poneki miliončić. Svaka pobjeda u grupi vrijedi 2,7 miliona eura, a remi 900 hiljada. Za prolaz u osminu finala dobija se dodatnih 9,5 miliona. Zaista nevjerovatne cifre...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.