Dinamo u Ligi prvaka, Amer Gojak junak Modrih!

Modri sačuvali prednost u Norveškoj

Dinamo u Ligi prvaka, Amer Gojak junak Modrih!

E. Škorić

Dinamo je večeras odigrao 1:1 sa Rosenborgom u Trondheimu i s ukupnih 3:1 se plasirao u grupnu fazu Lige prvaka.

Modri su prošle sedmice na Maksimiru slavili s 2:0, pa su malo mirnije dočekali revanš, no u prvih 45 minuta igre na stadionu u Trondheimu su bili u šaci razigranog domaćina, koji je stigao i do gola, a imao još nekoliko šansi.

U 11. minuti je Rosenborg poveo. Akintola je zabio nakon velike greške Dinamove odbrane. Soderlundov udarac zaustavio je Livaković, ali je Akintola bio sam na odbijancu i lako to posprema za slavlje Norvežana.

Rosenborg je do kraja prvog dijela pritiska Dinamo, posebno opasan bio je Samuel, a u završnici prvog dijela puno sreće za Zagrepčane, pošto je udarac Hedenstada zaustavila stativa.

Rosenborg je nastavio s napadima i u drugom dijelu, Modri su se branili, a trenutak odluke desio se u 66. minuti kada je Amer Gojak zamijenio Izeta Hajrovića.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Samo pet minuta kasnije Gojak golčinom donosi Dinamu 1:1 i na kraju plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Rosenborg više nije imao snage da barem zabije još jedan gol i donekle se vrati u život, pa je Dinamo na kraju mogao da slavi.

Ovo je još jedan ogroman uspjeh za Dinamo koji će zaraditi preko 20 miliona eura i na jesen će igrati u društvu najboljih evropskih klubova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hz rajvosa
Bravo za gospodu iz Zagreba a posebno za bosanskog bisera Gojaka!!! ovim četnicima iz Beograda poručejem da se dobro kurca napuše smrdljiva pogan četnička
20 0
MirzaBarucic
Au kakva golčina :) Svaka čast majstore. Ovako protiv Lihtenštajna i Armenije akoBogda.
0 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije