Zeničanin napušta Redse

Liverpool prihvatio ponudu za Dejana Lovrena

Admin Čaušević

Dejan Lovren više neće nastupati za Liverpool nakon što su Redsi prihvatili ponudu za iskusnog defanzivca. 

Zeničanin je višak u redovima prvaka Evrope, a činjenica da je tek četvrti izbor Juergena Kloppa je učinila da počne razmišljati o promjeni sredine.

Lovren će nakon Ligue 1 i Premiershipa igrati u Seriji A obzirom da je prema pisanju Sportskih novosti Roma naredna njegova stanica.

Vučica će štopera dovesti na posudbu s obaveznim otkupom koji će biti aktiviran nakon što Lovren odigra određeni broj utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi su tražili 20 miliona, Roma je nudila 13 pa su se klubovi našli na sredini što znači da će 30-godišnjak ubuduće dijeliti svlačionicu s Edinom Džekom.

Lovernu će Roma biti šesti klub u karijeri koju je počeo u Dinamu. Prije Liverpoola nastupao je još za Inter Zaprešić, Lyon i Southampton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.