S razlogom je ostao u Romi: Edin Džeko se odlično uklopio u sistem igre koji traži Fonseca

Igrač utakmice protiv Genove

S razlogom je ostao u Romi: Edin Džeko se odlično uklopio u sistem igre koji traži Fonseca

E. Čaušević

Fudbaleri Rome proteklog vikenda na svom terenu su remizirali protiv Genove (3:3) u prvom kolu italijanske Serije A.

Roma je u tri navrata imala prednost u ovom susretu, ali na kraju nisu uspjeli doći do pobjede i tri boda na početku nove sezone. Međutim, navijači rimskog kluba zadovoljni su predstavom ekipe koju ove sezone s klupe predvodi Paulo Fonseca.

Za navijače je najvažnije da je kostur ekipe ostao, a tu se najviše izdvaja Edin Džeko koji je potpisao novi ugovor s Romom. Roma je na zvaničnoj stranici analizirala igru bh. napadača iz ove utakmice, odnosno činjenicu da se Džeko jako dobro uklapa u sistem koji nameće Fonseca.

Džeko se odlično kretao na terenu i nudio svojim saigračima, a tako dobrim kretnjama otvarao je dosta prostora ostalim igračima Rome. Bh. napadač je asistirao za prvi gol Cengiza Undera kada je primio loptu na sredini terena i sjajno se okrenuo i uposlio Turčina.

Svojim kretnjama otvarao je prostor za vezne igrače koji su se ubacivali iz drugog plana, a većinom je to bio Zaniolo koji je odlično koristio prostor koji su mu ostavljali defanzivci Genove jer su bili fokusirani većinom na Džeku.

U nekoliko navrata i sam Džeko je odlično koristio prostor ispred sebe čime bi se odmah stvarila opasna situacija pred golom protivnika. To je odlično urađeno kod Džekinog gola za 2:1. Cristante je sjajno uposlio Džeku koji je potom odlično prošao dvojicu igrača Genove i sjajno pogodio.

Pored toga u pomenutoj analizi istaknuto je i dobro pozicioniranje Džeke kod ubacivanja sa strane. Svojim krilim napadačima znatno je olakšavao situaciju jer je bio skoro uvijek na pravom mjestu gdje su mu defanzivci gostujućeg tima ostavljali dosta prostora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, o zračnim duelima i ne treba trošiti riječi jer je poznato koliko je Džeko dominantan u ovom segmentu. Navijače Rome raduje što je Džeko odlučio ostati u Romi jer je jasno da mu novi sistem igre koji traži Fonseca itekako odgovara, a s obzirom kako je otvorio sezonu od Džeke se i ovaj put očekuju velike stvari.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zazamir
Gazijaaaaaaaaaaaaaaa pedercinoooooooooooooooooooooooooooo
0 6
gAZijAaaaaaa
Izvinjavam se FINOJ RAJI, sto zbog ISTINE citaju PROSTAKLUKE od navijaca 56SENALA..nastavljamo dalje.m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi