Tuttosport špekuliše

Pjanić bi mogao napustiti Juventus do kraja prijelaznog roka, u igri dva kluba

Admin Čaušević

Iako je zvanični klupski stav Juventusa da je Miralem Pjanić nedodirljiv, torinski Tuttosport špekuliše da bi bh. reprezentativac u posljednjim danima prijelaznog roka mogao promijeniti sredinu.

Maurizio Sarri Pjanića vidi kao ključnog igrača u veznom redu, po dolasku na klupu iskusni stručnjak je odmah izjavo da od 29-godišnjaka želi 150 dodira s loptom na meču.

Stara dama nije ta koja bi prodala odličnog veznjaka već su najbogatiji klubovi današnjice zainteresovani za našeg fudbalera te uporno insistiraju na transferu.

Kako sada stvari stoje u igri su dva kluba i to prvaci Francuske i Njemačke, PSG i Bayern.

Posljednjih dana kontakti između pariških Svetaca i Prinčeva su intenzivni. razgovara se o Paulu Dybali, Emreu Canu, a sportski direktor pariškog kluba Leonardo razmišlja i o razmjeni Pjanića i Marca Verrattija.

Navodno i Bayern želi vrhunsko pojačanje u veznom redu, međutim interes iz Bavarske još uvijek nije jak kao onaj iz francuske prijestolnice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tuttosport navodi kako Juventus za pregovarački stol neće sjesti u slučaju niže ponude od 80 miliona eura.

Prijelazni rok završava 2. septembra što znači da Pjanić mnogo bliže ostanku nego odlasku. Prvi epilog bi Sarrija sigurno učinio najsretnijim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.