Foto: EPA

Ligue 1, 4. kolo:

PSG i bez najvećih zvijezda rutinski slavio

Fudbaleri PSG-a rutinski su slavili na gostovanju kod Metza u okviru 4. kola Ligue 1.

Parižani su nastupili bez najvećih zvijezda, nisu igrali Cavani, Draxler, Mbappe, zatim Neymar, ali i desetkovani uspjeli su na kraju da slave sa 2:0.

Ekipa Thomasa Tuchela posao je riješila već u prvom poluvremenu, a prvi gol postignut je u 11. minuti kada je Di Maria s bijele tačke donio prednost aktuelnom šampionu Francuske.

Nije PSG na tome stao, pred golom domaćih nizale su se prilika, a ofanzivna igra se isplatila u samom finišu prvog poluvremena. Dvije minute prije odlaska na odmor na 2:0 je povisio Choupo-Moting čiji je gol, ispostavit će se, bio i posljednji na meču.

Poslije ovog trijumfa PSG je vodeći s devet osvojenih bodova, dok je Metz na 13. poziciji s pet manje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 4. kolo:

Metz - PSG 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.