UŽIVO: Žrijeb grupne faze Lige prvaka

Četiri "šešira" za osam grupa

UŽIVO: Žrijeb grupne faze Lige prvaka

Danas se od 18:00 sati u Monaku održava žrijeb grupa UEFA-ine Lige prvaka.

Sinoć smo saznali i posljednje učesnike grupne faze novog izdanja Lige prvaka, a to su Ajax, Club Brugge i Slavia Prag, ekipe koje su uspjele izbaciti svoje protivnike u razigravanju za grupnu fazu.

Tako su kompletirana i četiri "šešira", četiri jakosne skupine iz kojih će se danas izvlačiti ekipe i formirati osam grupa Lige prvaka.

Prvi šešir: Liverpool (ENG), Chelsea (ENG), Barcelona (ESP), Manchester City (ENG), Juventus (ITA), Bayern (GER), PSG (FRA), Zanit (RUS).

Drugi šešir: Real Madrid (ESP), Atletico (ESP), Borussia Dortmund (GER), Napoli (ITA), Shakhtar (UKR), Tottenham (ENG), Ajax (NED), Banfica (POR).

Treći šešir: Lyon (FRA), Bayer Leverkusen (GER), Salzburg (AUT), Olympiacos (GRE), Club Brugge (BEL), Valancia (ESP), Inter (ITA), Dinamo Zagreb (CRO).

Četvrti šešir: Lokomotiv Moskva (RUS), Genk (BEL), Galatasaray (TUR), Leipzig (GER), Slavia Prag (CZE), Crvena zvezda (SRB), Atalanta (ITA), Lille (FRA).

Svečana ceremonija je počela, sada gledamo isječke iz prošlosezonskog izdanja LP. Treba podsjetiti da će se prvo izvlačiti ekipe iz prvog šešira...

Prije nego što pređemo na žrijeb, proglašen je dobitnik nagrade predsjednika UEFA-e koja se dodjeljuje onima koji su dali istinski doprinos i imali predanost u unapređenju života drugih kroz fudbal - to je legendarni Eric Cantona.

I dalje čekamo na početak izvlačenja grupa.

Žrijeb konačno počinje! Trenutno predstavnih UEFA-e objašnjava pravila i način žrijeba...

Kubovi iz prvog, najjačeg šešira su raspoređeni u grupe.

I ekipe iz drugog šešira su raspoređene u svoje grupe. Već se naziru neke izuzetno zanimljive grupe novog izdanja Lige prvaka.

Izvučeni su i timovi iz trećeg šešira!

Žrijeb je gotov!

Izvlačenje grupa pratite ispod:

Grupa A: PSG, Real Madrid, Club Brugge, Galatasaray

Grupa B: Bayern, Tottenham, Olympiacos, Crvena zvezda

Grupa C: Manchester City, Shakhtar, Dinamo, Atalanta

Grupa D: Juventus, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Lokomotiv Moskva

Grupa E: Liverpool, Napoli, Salzburg, Genk

Grupa F: Barcelona, Borussia Dortmund, Inter, Slavia Prag

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa G: Zenit, Benfica, Lyon, Leipzig

Grupa H: Chelsea, Ajax, Valencia, Lille

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gAZijAaaaaaa
Ima prenos na 56SENAL TV..da vide sa kim nece igrati u grupi OVE SEZONE..
7 0
Zoilomas
UFF BARCA INTER I BORUSSIA. GORI
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi