Juventus je slavio sa 4:3

Stara dama je ipak stigla do pobjede

Čudesan meč u Torinu: Sedam golova i autogol u 92. minuti koji je odlučio pobjednika

S. Pašalić, foto: EPA

Juventus je u 2. kolu Serije A u derbiju dočekao Napoli i na kraju slavio sa 4:3.

Prvak Italije je dobro krenuo u utakmicu i u 16. minuti stigao do vodstva kada je nakon jedne kontre Danilo postigao gol za 1:0.

Samo tri minute kasnije Juventus je povećao svoju prednost nakon što je Gonzalo Higuain postigao majstorski gol za 2:0.

Nakon toga Sami Khedira je u periodu od nekoliko minuta imao dvije sjane prilike da postigne i treći gol, ali nije bio precizan pa se sa ovim rezultatom otišlo na odmor.

Napoli je nešto bolje otvorio drugo poluvrijeme, ali je ipak Juventus stigao do gola u 64. minuti kada je Cristiano Ronaldo nakon ubačaja Douglasa Coste pogodio za 3:0.

Ipak, Napoli je prvo u 66. minuti preko Manolasa smanjio na 3:1, a u 68. minuti Lozano je bio strijelac gola za 3:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus se nakon toga povukao, a gosti su to iskoristili i u 81. minuti stigli do 3:3 kada je Callejon ubacio loptu u šesnaesterac, a najbolje se snašao Di Lorenzo i postigao gol.

Kada se činilo da će Napoli osvojiti jedan bod, Juventus je dobio jedan slobodan udarac, Miralem Pjanić je ubacio loptu, a Koulibaly je postigao nevjerovatan autogol za vodstvo Stare dame i na kraju pobjedu od 4:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.