PSG će na kraju sezone moći otkupiti španskog golmana

Sergio Rico je stigao na jednogodišnju posudbu iz Seville

PSG doveo golmana koji je prošle sezone u Premier ligi bio brži od Salaha

S. Pašalić

PSG je i zvanično potvrdio da će dres ovog kluba u ovoj sezoni nositi golman Sergio Rico.

26-godišnji golman Seville je prošlu sezonu proveo na posudbi u Fulhamu za koji je upisao 33 nastupa, a sada će na jednogodišnju posudbu u francuski klub sa opcijom otkupa na kraju sezone.

Redove francuskog prvaka je ovog ljeta napustio Gianluigi Buffon pa se moralo krenuti u potragu za njegovom zamjenom.

Odluka je na kraju pala na Rica koji je prošle sezone u Premier ligi imao jedan zanimljiv podvig. Naime, Španac se nekako našao na listi deset najbržih igrača engleskog prvenstva te se probio i ispred Mohameda Salaha na ovoj listi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Parižani s druge strane završavaju zamjenu golmana sa Real Madridom koja bi trebala biti potvrđena sutra. Keylor Navas bi trebao put Pariza, a Alphonse Areola će se zaputiti u Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.