Nema mu ravnog

Ronaldo po deseti put izabran za najboljeg igrača Portugala

Cristiano Ronaldo je najbolji sportista Portugala svih vremena, tu nema nikakvih dilema. 

Napadač Juventusa dominira portugalskom fudbalskom scenom u posljednjih 12 godina jer je čak u 10 navrata proglašen za najboljeg fudbalera države.

Tako je bilo i ove godine kada je dobio upravo taj jubilarni 10. trofej od strane Nogometnog saveza, a tokom njegove dominacije samo su dva fudbalera uspjela da se umiješaju i osvoje ovo priznanje u Portugalu. To su bili Simao 2010. godine i Pepe 2014.

Konkurencija za ovogodišnju nagradu je Ronaldu bila žestoka obzirom da su mu protukandidati bili Bernardo Silva iz Manchester Cityja i Joao Felix, nova svjetska superzvijezda i fudbaler Atletico Madrida.

Ipak, petostruki osvajač Zlatne lopte je ponovo osvojio priznanje obzirom da je sa novim klubom Juventusom osvojio Seriju A te je bio najbolji strijelac ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekadašnja zvijezda Reala je za reprezentaciju odigrala ukupno 158 utakmica i postigla 88 golova. 

S druge strane, Ronaldu je promakla nagrada za najboljeg igrača Evrope koju dodjeljuje UEFA obzirom da je ista pripala Virgilu van Dijku, a u konkurenciji je osim njih dvojice bio još Leo Messi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.