Čovjek ili mašina? Ronaldo pretrčao 92 metra za manje od 10 sekundi i to nestvarnom brzinom

Od njega nas ovo i ne čudi

Čovjek ili mašina? Ronaldo pretrčao 92 metra za manje od 10 sekundi i to nestvarnom brzinom

S. Grebović

Cristiano Ronaldo sa svoje 34 godine na plećima još uvijek itekako ima šta da ponudi na terenu, što je i pokazao u utakmici protiv Napolija.

Stara dama je u spektakularnom derbi meču drugog kola Serije A protiv Napolija slavila sa 4:3. 

Juve je vodio sa visokih 3:0 golovima Danila, Higuaina, a treći pogodak je bio djelo upravo Cristiana Ronalda. Napoli se nakon toga na iznenađenje svih sa tri pogotka brzo vratio u igru, ali je Koulibaly autogolom u sudijskoj nadoknadi svojim saigračima učinio medvjeđu uslugu.

Portugalac je osim pogotka još jednom impresionirao gledaoce i to svojom fizičkom spremnošću, koja je i pored 34 godine na visokom nivou.  

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, statističari su izračunali da je Ronaldo u 15. minuti pomenute utakmice od svog kaznenog prostora do protivničkog istrčao za manje od 10 sekundi, a da je tom prilikom išao brzinom od 33,12 km/h.

Mnogi igrači u njegovima godinama nemaju snage ni za čitavih 90 minuta, a kamoli da postižu ovakve rezultate na najvišem nivou. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ELBalkanico
Sta je ovo, jedan clanak dnevno o Ronaldu, ko da za Zelju igra, a vise golova postigao Zeba s klupe....znas kako tek trci Usaid Bolt, i on je profesionalni fudbaler sad.
0 10
Jasko_meha
pa trenutno ima vise clanaka o georgini il kako vec, meni skroz nebitna osoba za sport al eto nesto ju forsiraju ko da je bakirova cerka. bas se vidi da nemaju o cemu pisat al ih stranica tjera da napisu odredjeni broj clanaka dnevno i odma umanjuju kvalitet clanaka i stranice. najgore kad nesposobni ljudi preuzmu dobre portale i uniste ih pohlepom i pametovanjem!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi