Izabrali smo najbolje

SportSport.ba tim 7. kola Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

Proteklog vikenda odigrani su susreti 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba izabrao je idealni tim kola.

Strahinja Manojlović (Zvijezda 09) - Mladi 17-godišnji golman odradio je dobar posao u duelu Zvijezde 09 i Širokog Brijega. Talentovani čuvar mreže imao je par dobrih intervencija a greške koje i napravi mogu se pripisati njegovim godinama. Sačuvana mreža je svakako napunila samopouzdanjem ovog tinejdžera, koji je dobio svoje mjesto u timu kola.

Samir Efendić (Tuzla City) - Iskusni defanzivac je odigrao još jednu veoma dobru partiju u dresu Tuzla Cityja. Nova dobra partija je došla protiv njegovog nekadašnjeg kluba Slobode u kojoj je 28-godišnji fudbaler obavljao svoje zadatke na visokom nivou.

Slobodan Jakovljević (Zrinjski) - Sjajni štoper Plemića je zabio vodeći gol u nadoknadi meča i tako je otvorio svom timu put prema pobjedi protiv Mladosti u Doboj Kaknju. Također, defanzivno je Jakovljević sve odradio veoma korektno i našao je mjesto u timu kola.

Đorđe Ćosić (Borac) - Đorđe Ćosić za sada igra odličnu sezonu u dresu banjalučkog Borca. Bez dileme je jedan od najboljih fudbalera u timu Branislava Krunića, a i protiv Čelika je pružio veoma dobru partiju i tako se našao u izboru za tim kola.

Slaviša Radović (Radnik) - Radović je trenutno vjerovatno najbolji lijevi bek Premijer lige BiH. Za njega jednostavno nema izgubljene lopte, a sa kolegama iz odbrane Radnika je uspješno sačuvao mrežu protiv Veleža u Mostaru. Radović je asistirao za jedini gol na utakmici.

Stojan Vranješ (Borac) - Vranješ je bez dileme vođa ekipe Borca. S nova dva gola je nosio svoj tim do trijumfa nad Čelikom i potvrdio je da se radi o zaista pravoj klasi od fudbalera. Trenutno, jedan od najboljih veznjaka lige.

Mehmed Alispahić (Željezničar) - Željo je dolaskom Alispahića dobio zaista mnogo. Iskusni veznjak svoje zadatke obavlja fantastično, a u derbiju protiv Sarajeva je potpuno nadigrao protivničke veznjaka. Na kraju je zabio i gol i tako je ukrasio svoju odličnu partiju.

Dejan Maksimović (Radnik) - Veznjak Radnika igra odlično ove sezone. Nosioc je igre svog tima uz iskusnog Đurića i Slavišu Radovića, a zadužen je i za zabijanje golova. Svom timu je donio pobjedu u Mostaru protiv Veleža, a imao je još nekoliko dobrih pokušaja.

Mladen Veselinović (Željezničar) - Mladen Veselinović pruža zaista odlične partije u dresu Željezničara. Protiv Sarajeva je igrao zaista dobro, upisao je asistenciju, a 'njegov' je i gol iz kojeg je Petar Bojo zabio za prednost. Odigrao je jako dobru utakmicu i pokazao da je u odličnoj formi.

Sulejman Krpić (Željezničar) - Krpić je ove sezone proradio. Vodio je Željezničar do trijumfa u derbiju protiv Sarajeva sa dva gola i tako je nastavio sa odličnim igrama. Zasluženo mjesto u timu sezone.

Vojo Ubiparip (Tuzla City) - Fantastični napadač Tuzla Cityja donio je svom timu pobjedu protiv velikog rivala Slobode. Postigao je dva gola u trijumfu nad gradskim rivalom i još jedom je pokazao o kakvom se napadaču radi.

Igrač kola: Sulejman Krpić (FK Željezničar) - Igrač kola je napadač Željezničara Sulejman Krpić koji je sa dva gola vodio Plave do trijumfa protiv gradskog rivala Sarajeva od 5:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Amar Osim (Željezničar)

Amar Osim je u potpunosti nadmudrio Husrefa Musemića u derbiju. Njegov tim je teško porazio velikog rivala sa 5:2, a Osim je pokazao da je Željezničar sa njim druga priča u odnosu na neke druge trenere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.