Florentino Perez nije želio prodati Viniciusa i pored dolaska Edena Hazarda

Brazilac je bio na meti londonskog kluba

Vinicius Junior je ovog ljeta mogao postati novi igrač Arsenala

S. Pašalić

Vinicius Junior je prošlog ljeta stigao u Real Madrid.

Mladi Brazilac je za 35 miliona eura prešao iz Flamenga u klub sa Santiago Bernabeu, ali se na početku nije baš najbolje snašao.

Ipak, nakon što je Real promijenio trenera, i Vinicius Junior je zaigrao puno bolje, a u jednom trenutku se činilo da igra najbolje od svih igrača ovog tima.

Međutim, uslijedila je povreda početkom marta koja ga je sa terena udaljila dva mjeseca, a oporavio se pred kraj prvenstva i odigrao još nekoliko utakmica.

Igrač Reala se ovog ljeta našao na meti mnogih klubova s obzirom da je Real doveo sjajna pojačanja pa se pisalo da bi Vinicius mogao i napustiti Madrid.

PSG ga je želio uključiti u transfer Neymara koji je Real pokušavao dogovoriti, ali je Florentino Perez jasno poručio da Brazilac neće ići sa Santiago Bernabeua.

Pored Parižana, čini se da je i Arsenal ovog ljeta pokušao dovesti Brazilca, ali je dobio isti odgovor od Pereza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, tehnički direktor Arsenala, Edu, je kontaktirao Real kako bi se raspitao o mogućem transferu prije nego što je doveo Danija Cebalosa, Davida Luiza, Kierana Tierneya i najveće pojačanje ovog ljeta - Nicolasa Pepea, ali su iz španskog kluba poručili da Vinicius nije na prodaju i pored toga što je Eden Hazard stigao u Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.