Wenger objasnio u kojoj utakmici bi želio da je imao VAR: To bi promijenilo historiju Arsenala
Eto'o je bio strijelac gola za 1:1

Francuz nije uspio osvojiti Ligu prvaka sa Arsenalom

Wenger objasnio u kojoj utakmici bi želio da je imao VAR: To bi promijenilo historiju Arsenala

S. Pašalić

Arsene Wenger je prošle sezone nakon 22 godine napustio klupu Arsenala.

Francuski stručnjak je sa dosta uspjeha vodio londonski klub te ga je tri puta odveo do osvajaja naslova u Premier ligi, a osvajao je i brojne druge trofeje.

Ipak, Wenger nije sa Arsenalom uspio osvojiti Ligu prvaka, a 2006. godine je bio na korak do tog uspjeha, ali je njegov tim u finalu poražen od Barcelone sa 2:1.

Arsenal je te godine igrao sjajno i grupu u kojoj je bio sa Ajaxom, Thunom i Spartom Prag je prošao bez mnogo problema.

Zatim je u osmini finala izbacio Real Madrid, a u četvrtfinalu je bio bolji od Juventusa. Uslijedilo je polufinale protiv Villarreala, a Topnici su prošli i ovu prepreku te otišli do finala gdje su poraženi od Barcelone.

U Engleskoj se od ove sezone koristi VAR tehnologija pa se traže i mišljenja mnogih o ovome, a Wenger je postavljeno zanimljivo pitanje: 'U kojoj utakmici svoje karijere biste voljeli da se koristio VAR?'.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je finale Lige prvaka 2006. godine zato što mislim da je bio ofsajd kod gola Eto'oa za izjednačenje. To bi promijenilo historiju Arsenala", rekao je Wenger.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Da je VAR-a ono ne bi bio ofsajd protiv Nigerije.
2 0
GAAzIJaaaA
Kod 56SENALA je sve ZA (K)VAR..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi