Amerikanci zadivljeni

"Srbija igra najbolju košarku na svijetu"

Midhat Šljivak

Selekcija Srbije igra fantastično na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Orlovi dominiraju. Pregazili su sve dosadašnje protivnike, a američki Sports Illustrated se u jednom od tekstova divi igri ove selekcije.

Po njima nema dileme - Srbija igra najbolju košarku na svijetu.

"Reprezentaciju Srbije morate gledati. Nije nikakva novost da su kvaliteti i da su glavna prijetnja američkoj dominaciji. Moramo priznati da igraju sve bolje", stoji u tekstu američkog magazina i nastavlja se:

"Pošteno je reći da Srbija igra najbolju košarku na svijetu, bez obzira što je konačan cilj daleko. Srbija je mnogo više od prijetnje i vrijedi je gledati":

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Posebnu pažnju su privukli Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, a sigurno da je itekako velika stvar da su Amerikanci za komšije napisale ovakve riječi.

Srbija u prosjeku zabija 107,7 poena i za sada doista izgledaju fantastično.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.