Selektor Portorika: Igrali smo protiv glavnog favorita Mundobasketa

Sasvim iskren nakon poraza

Selektor Portorika: Igrali smo protiv glavnog favorita Mundobasketa

Selektor reprezentacije Portorika Eddie Casiano imao je spreman izgovor nakon današnjeg poraza od Srbije na Mundobasketu.

Njegova selekcija je 'zaleđena' na minus 43, a Casiano je nakon meča poručio da su igrali protiv prvog favorita turnira.

"Uradili smo što smo mogli. Igrali smo protiv tima koji važi za glavnog favorita na turniru", kazao je Casiano nakon meča.

Reprezentativac Renaldo Balkman dodao je sljedeće:

"Imamo još jednu utakmicu, pokušat ćemo da se fokusiramo na to".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Inače, Portoriko nakon četiri meča ima omjer od dvije pobjede i dva poraza i jasno je da je prolazak u drugi krug krajnji domet ove limitirane selekcije.

S druge strane, Srbiji sada slijedi susret protiv Španije koji bi trebao biti odlučuijući za prvo mjesto u drugoj grupnoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi