Jedinstvo ostalo bez bodova

Jagodić nezadovoljan: Kao da smo igrali finale Lige prvaka...

U bihaćkom Jedinstvu, bez dileme, ne mogu biti zadovoljni zabilježenim rezultatima na otvaranju sezone.

Nakon pet odigranih utakmica "crveno-bijeli" predvođeni Vladom Jagodićem nalaze se na 12. poziciji, a posljednji poraz dogodio se danas, i to na domaćem terenu od Bratstva iz Gračanice (0:1).

Nisu Bišćani nadigrani, po nekim parametrima bili su i bolji u odnosu na goste, ali izdanje koje su pružili daleko je od onoga kakvom teži Jagodić koji nakon utakmice nije skrivao svoje nezadovoljstvo.

"Mi smo bili ti koji su imali više inicijativu, oni su igrali zatvoreno, možda su čestito šutnuli tri-četiri puta na gol. Ali, svejedno, zaslužuju da im se čestita. Na sličan način smo i mi prošle sezone pobijedili njih. Moj tim je podbacio u ovoj utakmici,  u posjedu smo bili toliko nesigurni kao da igramo finale Lige prvaka, pa je utakmica za život bitna. Neoporedivo s, recimo, prošle dvije utakmice. Mašili smo šanse, obična dodavanja na 15-20 metara i proizvod svega toga je ovo što jeste", kaže razočarani Jagodić, pa dodaje:

"Svijet ovdje ne staje. Žao mi je jer smo izgubili tri boda, ali peto je kolo, ovo su neke otvorene stvari koje se tiču igračkog kadra. Svi oni koji su tu moraju shvatiti da moraju raditi, raditi i ne razmišljati o ničemu drugom. Samo tako se možemo nadati rezultatu."

Remi bi, kaže, bio najrealniji.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nije Bratstvo odigrali tako loše da nije zaslužilo pobjedu, ali remi bi bio najrealniji. No, nekada i to treba zaslužiti."

Jagodić žali i što se poraz dogodio uoči nedjeljne utakmice protiv Željezničara, koji će uveličati jubilej 100. godišnjicu nogometa u Bihaću, ali isto tako je i optimističan glede nadolazećih izazova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.