Tottenham i Manchester City su također bili zainteresovani da angažuju Kloppa

Nijemca su mnogi engleski klubovi željeli vidjeti na svojoj klupi

Klopp je imao brojne ponude prije Liverpoola, ali jednu definitivno nije mogao prihvatiti

S. Pašalić

Jurgen Klopp je prije četiri godine sjeo na klupu Liverpoola.

Nijemac je na Anfield stigao nakon što je prethodno sedam godina vodio Borussiju Dortmund, a prošle sezone je odveo Liverpool do osvajanja Lige prvaka.

Ipak, Klopp je u razgovoru za Sky Sports otkrio kako je prije preuzimanja Redsa imao ponudu Manchester Uniteda, ali i mnogih drugih klubova.

"Da, bilo je interesa. Manchester United, da, bili su zainteresovani godinu ili godinu i pol prije, ali nisam osjećao da je to to. Ne bih mogao reći da Manchester United moj klub, nisam imao pravi osjećaj."

"Puno je klubova zvalo i rekao sam: 'Ne, nema šanse, sada moram napraviti pauzu'. Čak je i moja supruga znala da, ako Liverpool pozove, idem. Kad je Liverpool pozvao, nisam imao izbora. Zapravo je i bilo previše rano za svoje planove. Rekao sam: 'Jao, idemo!'"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ali onda kada sam došao ovdje i odmah osjetio duh, bio je to, za mene, utakmica u raju.", rekao je Klopp.

Nijemac ima ugovor sa Liverpoolom do 2022. godine, a nedavno je otkrio kako bi se lako moglo desiti da nakon toga napusti Anfield.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.