Đorđević smatra da je Argentina zasluženo slavila

Selektor Srbije se obratio na press konferenciji

Đorđević nakon poraza: Bila je euforija, a to nekada ne pomaže

S. Pašalić

Košarkaška reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu poražena od Argentine sa 97:87 i tako ostala bez mogućnosti da stigne do naslova prvaka.

Selektor Aleksandar Đorđević se nakon poraza obratio na press konferenciji gdje je komentarisao današnji meč i igru svoje, ali i protivničke ekipe.

"Šta reći... Podbacili smo u najvažnijoj utakmici na turniru. Mnogo se nekih stvari izdešavalo koje su uticale na sve ovo. Probali smo da se vratimo u trećoj četvrtini, ali opet nismo dobro otvorili posljednju dionicu", rekao je Đorđević i nastavio:

"Oni su apsolutno zasluženo slavili, konstantno su držali utakmicu pod kontrolom. Prije svega zbog njihovih bekova, dok je Vildoza sa klupe unio dodatnu energiju i sigurnost, uz Campazzo koji je potpuno dominirao utakmicom. Imali su rješenja u šutu, prodoru, picku, situacijama jedan na jedan... Specijalna utakmica za njega. Uz Laprovittolu i Scolu držao je kontrolu utakmice".

"Bila je euforija u zemlji, svi su pričali kako ćemo pobijediti i osvojiti. To nekada ne pomaže. Naprotiv. Znam sa kakvim su se pritiskom momci nosili", rekao je Đorđević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.