Orlovi očerupanih krila: Srbija na koljenima, Argentina u polufinalu Mundobasketa!

Najveće iznenađenje na turniru

Orlovi očerupanih krila: Srbija na koljenima, Argentina u polufinalu Mundobasketa!

Košarkaška reprezentacija Argentine napravila je ogromno iznenađenje i izbacila Srbiju sa Mundobasketa. Ona je u četvrtfinalnom susretu pobijedila Srbiju sa 97:87 i plasirala se u polufinale. 

Argentina je sjajno počela ovaj susret te je odmah ostvarila prednost od 12:4. Srbija se rezultatski vraća tek u posljednjim minutama prve četvrtine kada poravnava na 16:16. Tada se mislilo da će naši susjedi brzo preći u vodstvo i voditi glavnu riječ u ovom susretu, ali tako nisu mislili Argentinci.

Popularni Gaučosi su imali prednost od 25:23 nakon prve dionice, a razlika je išla i do osam poena tokom drugog perioda. Srbija na kraju prvog poluvremena spušta zaostatak na minus pet.

Argentina dobro otvara i drugo poluvrijeme. Gaučosi su konstantno u vodstvu tokom trećeg perioda, ali Orlovi se vraćaju u posljednjim sekundama istog i prilaze na samo pola koša zaostatka.

Početkom posljednje dionice Srbija konačno preuzima vodstvo i dolazi do prednosti od 70:68. Argentinci su u tim trenucima izgledali nemoćno i odmah gube loptu u narednom napadu. Ipak, Srbija to nije iskoristila i Argentina sa dvije vezane trojke preuzima prednost i ponovo ide na četiri razlike.

Do kraja susreta Argentinci preuzimaju vodstvo i iz minute u minut povećavaju prednost. S druge strane, Srbija pokušava tricama da se vrati u susret ali bezuspješno. Argentinci su bili vrlo mirni u posljednjim minutama i nisu dozvolili da im pobjeda izmakne iz ruku.

Na kraju su slavili sa 97:87 i napravili najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu turnira.

Argentince je do trijumfa vodio neponovljivi Luis Scola koji je ubacio čak 20 poena iako ima 39 godina. Pored njega istakli su se košarkaš Reala Campazzo sa 18 te Gabriel Deck sa 13 poena. Kod Srbije bolji od ostalih bio je Bogdan Bogdanović sa 21 poenom, a Nikola Jokić je ponovo podbacio ubacivši, za njegove standarde, skromnih 16 koševa.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Argentina: Brussino 4, Campazzo 18, Deck 13, Delia 4, Fjellerup 2, Gallizzi 2, Garino 15, Laprovittola 8, Scola 20, Vildoza 11.

Srbija: Bjelica 18, Bogdanović 21, Gudurić 5, Jokić 16, Jović 7, Lučić 12, Micić 5, Simonović 3.

Top Komentari

snickers09
Pratim razna prvenstva preko 20 godina, ali u zivotu nisam vidio vece kurcenje i potcjenjivanje kao od strane Srba pred ovo i za vrijeme prvenstva. A sad adio...
28 1
gaziiiiJAaaa
Nadam se sa su NASE FUDBALSKE MANEKENKE gledale kako se igra SRCEM..LUIS SCOLA 39 godina..a nasi, oni se PRSE PO BOSNI sa Ibricicicma i Adilovicima..samo TEREN JE MJERILO..
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi