Srbija se mora brzo oporaviti od šoka jer joj prijeti još veća katastrofa
Srbija bi lako mogla ostati i bez Olimpijskih igara

Aleksandar Đorđević mora pronaći način da podigne moral ekipe

Srbija se mora brzo oporaviti od šoka jer joj prijeti još veća katastrofa

S. Pašalić, foto: EPA

Argentina je danas šokirala Srbiju na Svjetskom prvensvu za košarkaše i stigla do pobjede 97:87.

Od samog početka Argentinci su izgledali bolje na parketu, a Srbija je bila bolja samo u trećoj četvrtini, međutim do kraja nije uspjela stići do pobjede i polufinala.

Izabranici Aleksandra Đorđevića će se sada boriti za plasman od 5. do 8. mjesta i prvu utakmicu će odigrati protiv poražene ekipe iz meča između SAD-a i Francuske.

Nakon toga, Srbija će zavisno od pobjede ili poraza igrati protiv potencijalnog pobjednika ili poraženog iz duela Španije i Poljske, te Australije i Češke.

Srbija će se morati brzo oporaviti od šoka jer je čeka i borba za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Dvije najbolje evropske reprezentacije će osigurati mjesto na tom takmičenju, a jedna od njih će sigurno biti Španija ili Poljska jer ove dvije reprezentacije igraju međusobno u četvrtfinalu.

U igri su još Češka i Francuska, a Srbija, koja je u Kinu stigla kao favorit za osvajanje zlata bi sada lako mogla ostati i bez Olimpijskih igara.

Top Komentari

Sejo1979
Sto bi Boro Prikaza reko Katastroooofa
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi