Srbija će imati težak posao da osigura mjesto na OI na kvalifikacijskom turniru

Totalni neuspjeh izabranika Aleksandra Đorđevića u Kini

Srbija zbog Francuza ostala bez direktnog plasmana na Olimpijske igre

S. Pašalić, foto: EPA

Francuska je danas u trećoj utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kini iznenadila SAD i slavila sa 89:79.

Pobjeda Francuza je donijela i loše vijesti za reprezentaciju Srbije koja je jučer također iznenađujuće izgubila od Argentine.

Naime, s obzirom da su Španija i Francuska prošle u polufinale, to znači da je Srbija definitivno ostala bez direktnog plasmana na Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju.

Dvije najbolje evropske reprezentacije idu direktno na ovo takmičenje, a pored Španije i Francuske, također će Češka imati priliku da dođe do ovog mjesta ukoliko se plasira u polufinale.

Tako će Srbija morati svoje mjesto na Olimpijskim igrama tražiti na kvalifikacijskom turniru koji će biti organizovan naredne godine.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Izabranici Aleksandra Đorđevića će imati težak posao i na tom turniru s obzirom da samo još jedan tim iz Evrope može osigurati svoje mjesto na Olimpijskim igrama, a tu su još reprezentacije poput Poljske, Litvanije i Grčke.

Srbija i SAD će sutra odigrati svoj meč u borbi za 5. do 8. mjesta, a to sigurno nije ono čemu su se ove dvije reprezentacije nadale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.