Oproštajni meč za Kompanyja na Etihadu

Ne može bez provokacija: Kostobrani Van Persieja u centru pažnje u Engleskoj

Endin Čaušević

Na Etihadu je sinoć odigrana utakmica između ekipe legendi Manchester Uniteda i ekipe zvijezda Premiershipa.

Ovaj meč se igrao u čast Vincenta Kompanyja koji se nakon 11 godina oprostio od Manchester Cityja, ali nažalost zbog povrede nije mogao igrati na svojoj oproštajnoj utakmici.

Rezultat ovog meča na kraju je bio 2:2, a svojom igrom sve je oduševio Robin van Persie. Holanđanin je igrao za ekipu zvijezda Premiershipa, te je uspio postići jedan gol i upisati asistenciju.

Također, bivši napadač Arsenala i Manchester Uniteda nije mogao ni bez provokacija za navijače Cityja. Njegov potez je oduševio navijače Uniteda jer je imao kostobrane s grbom kluba s Old Trafforda.

Grb se mogao vidjeti kroz štucne koje je nosio Van Persie, a ubrzo nakon meča to je postala glavna priča na Otoku i to posebno među navijačima Manchester Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.