Kompany sa tribina gledao svoj oproštajni meč od Cityja, Van Persie oduševio igrom
Navijači su pokazali koliko će im nedostajati bivši kapiten

Na kraju je završilo 2:2

Kompany sa tribina gledao svoj oproštajni meč od Cityja, Van Persie oduševio igrom

S. Pašalić

Na Etihadu je večeras odigrana utakmica između tima legendi Manchester Cityja i tima zvijezda Premier lige, a rezultat je na kraju bio 2:2.

Utakmica je odigrana u čast Vincenta Kompanyja koji je proveo 11 godina u Manchester Cityju i trebala je biti njegov oproštaj od ovog kluba, ali on večeras nije mogao igrati zbog povrede.

Navijači Građana su na sjajan način dočekali Kompanyja, a na jednom velikom transparentu je pisalo: 'Ratnik, kapiten, vođa'.

Kompany je igrajući za City osvojio četiri titule u Premier ligi, uz dva trofeja u FA kupu i četiri u Liga kupu.

Večeras je ipak sa tribina posmatrao svoje bivše saigrače i mnoge druge sjajne igrače protiv kojih je igrao u Premier ligi.

Tim legendi Cityja je poveo u 2. minuti golom Petrova, a zvijezde Premier lige su izjednačile u 30. minuti kada je nakon sjajne asistencije Van Persieja, Keane postigao gol.

Van Persie je zatim u 47. minuti postigao odličan gol za 2:1, a konačnih 2:2 je postavio Benjani u 88. minuti.

Meč je donio veliki broj sjajnih poteza i golova te su navijači, kojih je bilo više od 50.000 na stadionu zaista mogli uživati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi