Napadač priznao: Kontaktirali su me iz Manchester Uniteda, ne mogu reći ko

Inaki Williams na meti Crvenih đavola

Napadač priznao: Kontaktirali su me iz Manchester Uniteda, ne mogu reći ko

Manchester United je ovog ljeta potrošio dosta novca na transfer tržištu iako je doveo samo trojicu fudbalera.

Stigli su Daniel James, Aaron Wan-Bissaka i Harry Maguire. Iako je plaćen najmanjenovca, mladi Daniel James koji je stigao iz Swanseaja se za sada pokazao kao pun pogodak, ali on nije bio jedino "ofanzivno" pojačanje koje je United želio ovog ljeta.

Dugo se špekulisalo da je na meti Uniteda i ofanzivac Athletic Bilbaa, Inaki Williams, a sada je on sam potvrdio da je kontakta bilo.

"Kontaktirali su me iz Manchester Uniteda, ali ne mogu da otkrijem ko je to bio... Moja prva opcija je bila da ostanem u Athleticu i da se ovdje penzioništem", izjavio je Inaki Williams.

Inače za 25-godišnjeg ofanzivca su bili zainteresovani i Conte i Inter, ali je tačku na silne špekulacije stavio potpisom novog ugovora sa Athleticom polovinom augusta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ne bi čudilo da United, uprkos činjenici da je Williams produžio saradnju sa Ahtleticom do 2028. godine, uskoro ponovo pokuša realizovati njegov transfer - posebno ako ovaj Španac porijeklom iz Gane nastavi sa sjajnim igrama.

Inače, Inaki Williams je u prvim tim Athletic Bilbaa prekomandovan 2015. godine, a od tada je u dresu ekipe sa San Mamesa odigrao 207 utakmice, postigao 50 golova iupisao 27 asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi