Šef struke FK Željezničar

Osim pred gostovanje u Mostaru: Velež je ekipa sa najmanje bodova u odnosu na prikazanu igru

S. Grebović

Trener Plavih sa Grbavice Amar Osim na današoj press konferenciji najavio je susret koji njegova ekipa igra sa FK Velež.

Željezničar nakon velike pobjede u gradskom derbiju nad Sarajevom od 5:2 ide u goste ekipi Veleža. Duel ova dva rivala oduvijek je privlačio pažnju, a nema sumnje da će tako biti i ovoga puta.

"Mislim da je Velež ekipa koja ima najmanje bodova u odnosu na ono što je do sada pokazala. Imaju četiri boda, a zaslužili su dosta više. Igrali su sa velikim ekipama poput Sarajeva i Zrinjskog, ali su od obje izgubili. Međutim, Široki su dobili i to nešto govori. Ova utakmica će nam biti dobar test, jer stanje na tabeli zavarava. Mogu nam napraviti probleme uz pomoć svoje publike i terena koji je dosta drugačiji nego kod nas. Nisam siguran da nam reprezentativna pauza nije dobro došla. Dobro je što smo malo 'ispuhali' nakon derbija i oslobodili se euforije."

Prisutnima se na press konferenciji obratio i igrač Srđan Stanić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je da se klub takvog renomea vratio u ligu. Nadovezao bi se na ovo što je šef rekao. Statistika kaže da je Velež poslije nas napravio najviše šansi i to nešto govori. Znamo da će biti teško gostovanje. Lijepo je bilo pobijediti Sarajevo, ali na redu je nova utakmica i opuštanja ne smije biti."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.