Norwich napravio senzaciju

Pukki ruši redom, Cityju Liverpool pobjegao na pet bodova!

Edmir Škorić

Manchester City je u petom kolu engleske Premier lige poražen na gostovanju kod Norwicha (3:2).

City je bio ogroman favorit na Carrow Roadu, ali Norwich je priredio senzaciju i stigao do pobjede, pa je prvaku otežao odbranu titule. Nakon pet kola Liverpool ima pet bodova prednosti u odnosu na City.

Norwich je poveo golom McLeana u 17. minuti, a novi šok za Građane stigao je golom Cantwella u 28. minuti.

Sergio Aguero je u završnici prvog dijela vratio Cityju nadu, ali je u petoj minuti nastavka Pukki pogodio za 3:1 i City nije smogao snage da se vrati do kraja. 

Istina, Rodri je na asistenciju Jesusa u 88. minuti uveo meč u neizvjesnu završnicu, ali mreže se više nisu tresle i moglo je da počne slavlje Kanarinaca, za koje danas nije igrao povrijeđeni bh. reprezentativac Mario Vrančić.

Pukki je, inače, zabio šest golova u pet kola i nalazi se na listi strijelaca odmah iza Aguera (7) i Abrahama (7).

Potražite više informacija na temu Premier league:

City u narednom kolu gostuje Watfordu i morat će se uozbiljiti, inače će Liverpool napraviti veliku prednost i onda će biti teško sustizati Kloppovu 'mašinu'.

Što se Norwicha tiče, s ovom pobjedom je došao na šest bodova i zauzima 12. mjesto, a narednog vikenda gostuje Burnleyju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.