Eksperiment nije uspio, Englezi mijenjaju pravila za prelazni rok

Prijedlog stiže iz Manchester Cityja

Eksperiment nije uspio, Englezi mijenjaju pravila za prelazni rok

Klubovima iz engleskog Premiershipa se baš i ne sviđa činjenica da njihov prelazni rok završava puno ranije nego u ostalim najjačim evropskim šampionatima.

Čelnici engleskih klubova vjeruju da ih je "eksperiment" sa skraćenjem ljetnog prelaznog roka stavio u nepovoljan položaj u odnosu na klubove iz drugih zemalja. Inače, rok je skraćen sa idejom da klubovi do početka prvenstva završe sve poslove i "rasterećeni" uđu u novu sezonu, ali i da se zaštite manji klubovi.

Samo neki od problema su međutim ti što engleski timovi moraju donositi ishitrene odluke u nastojanjima da što prije osiguraju pojačanja, što klubovi iz drugih zemalja mogu kupovati njihove igrače i nakon istega engleskog prelaznog roka, a oni onda nemogu dovesti zamjene...

Jasno je da će se nešto morati mijenjati.

Sada iz Manchester City stiže prijedlog za izmjenu pravila prelaznog roka, a očekuje se da će ga podržati većina ostalih klubova Premiershipa.

Prijedlog je sljedeći - da skraćeni prelazni rok ostane na snazi, ali samo za transfera među klubovima iz Premijer lige, a da prelazni rok za transfera u i iz inostranstva traje do kraja augsta ili početka septembra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na ovaj način bi, vjeruje se, bili zaštićeni i manji klubovi koji bi rjeđe bili prisiljeni prodavati svoje najbolje igrače velikanima Premier lige.

Vjeruje se da će ovaj prijedlog podržati većina klubova tako da će liga najvjerovatnije usvojiti novo pravilo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Dajte City-u da potrosi jos 300,400mil, mozda dodju do polufinala LP
4 1
LjutiKrajisnik
Man. City, Man United i Bournemouth su i jedini bili protiv promjene tadasnjeg sistema prelaznog roka.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi