Neuer je danas imao mnogo posla

Utakmica je mogla otići na obje strane, ali je na kraju završilo neriješeno

Leipzig hrabrom igrom osvojio bod protiv Bayerna i zadržao lidersku poziciju na tabeli

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Bayerna su u 4. kolu Bundeslige stigli na gostovanje kod Leipziga i odigrali 1:1.

Bavarci su stigli kod vodećeg tima lige koji je imao maksimalnih devet bodova nakon tri odigrana kola i već u 3. minuti su stigli do vodstva kada je Robert Lewandowski sam izašao pred golmana domaćih i pogodio za 1:0.

Nakon vodstva Bayern je imao još nekoliko prilika da poveća svoje vodstvo, ali su igrači bavarskog tima bili neprecizni.

Kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Hernandez skrivio penal, a Forsberg je bio pecizan sa bijele tačke za 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U nastavku su obje ekipe pokušavale stići do pobjede i imale su nekoliko sjajnih prilika da do toga i dođu.

Posljednju je imao Bayern u 92. minuti kada je Sule glavom pucao na gol Leipziga, a lopta je okrznula stativu i otišla je pored gola pa je ostalo 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.