Uskoro postaje prvotimac?

Ansu Fati trenutno zarađuje "minimalac", ali spreman je ugovor koji će ga baciti u trans

Endin Čaušević

Mladi igrač Barcelone, Ansu Fati, postao je prava senzacija u svijetu fudbala nakon što je sa svega 16 godina upisao debi u prvom timu.

Ernesto Valverde je na početku sezone imao ogromnih problema s povredama napadača i zbog toga je u ekipu uvrstio Fatija koji je inače član juniorskog tima. Ovaj 16-godišnjak je tu šansu fantastično iskoristio i u tri meča zabio je već dva gola.

Od ovog igrača se očekuje mnogo u budućnosti, ali u Barceloni ne žele da mu stavljaju pritisak na leđa i poručili su da će ići korak po korak. Pored svih prvotimaca jasno je da Fati ima najmanju platu jer se njegov ugovor ne može porediti s ostalim.

Naime, on je ljetos potpisao ugovor na pet godina s Barcelonom, ali tada nije bio u planovima prvog tima. Početna godišnja plata u prvoj sezoni je 300.000 eura u drugoj godini 350.000, trećoj 400.000, četvrtoj 500.000 i u petoj godini ugovora 600.000 eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, pojavile su se priče da bi Fati jako brzo mogao biti prekomandovan u prvi tim. U tom slučaju on više ne bi igrao za juniore Barcelone ili Barcu B, a i plata bi mu bila znatno veća.

Ansu Fati bi u tom slučaju u prvoj sezoni zaradio milion eura, u drugoj 1,25 miliona, a u trećoj 1,5 miliona eura. Njegova otkupna klauzula je trenutno 100 miliona eura i sigurno bi potpisivanjem novog ugovora bila itekako povećana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.