Valverde već otkrio karte: Poznat sastav Barcelone za Dortmund

Večeras počinje nova sezona Lige prvaka

Valverde već otkrio karte: Poznat sastav Barcelone za Dortmund

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras igraju u gostima protiv Borussije Dortmund u okviru prvog kola grupne faze Lige prvaka.

Katalonski klub i u ovu sezonu ulazi kao jedan od favorita za osvajanje titule prvaka Evrope, te se žele iskupiti svojim navijačima za prethodne dvije sezone kada su doživjeli šokantna ispadanja od Rome i Liverpoola.

Barcelona sezonu u Ligi prvaka otvara neugodnim gostovanjem u Dortmundu i sigurno je da će ovaj meč biti večeras u centru pažnje. Sastaju se timovi koji igraju veoma ofanzivno i zbog toga se očekuje spektakularan okršaj.

Ernesto Valverde po prvi put u ovoj sezoni može računati i na Lionela Messija koji se oporavio od povrede. Međutim, teško je očekivati da će Argentinac zaigrati baš od prve minute.

Također, na klupi bi trebao ostati i 16-godišnji Ansu Fati koji je svojim igrama sve oduševio. Dobio je šansu jer je Valverde imao ogromnih problema s povredama i to je fantastično iskoristio. No, nakon što se Luis Suarez oporavio očekuje se da će Fati ostati na klupi.

Španski mediji jutros su objavili da je sastav Barcelone već poznat, te da se mogu desiti promjene samo u slučaju da Valverde odluči napraviti neko iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Arthur, Perez, Griezmann, Suarez.

I prema kladionicama ovo će biti jedan veoma uzbudljiv meč. Barca jeste favorit, ali kvote nisu na stranu Katalonaca kako smo to navikli. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za sutrašnji meč i to na OVOM linku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi