EPA

Stiže legenda reprezentacije

Ništa od Kokoškova, Srbija našla novog selektora?

Košarkaška reprezentacija Srbije ostala je prije nekoliko dana bez selektora.

Poslije neuspjeha na minulom Svjetskom prvenstvu u Kini svoju eru na klupi Srbije odlučio je okončati Aleksandar Đorđević, a pitanje njegovog nasljednika trebalo bi biti veoma brzo riješeno, barem kako pišu mediji iz susjedstva.

U početku je kao glavni kandidat figurirao Igor Kokoškov koji trenutno radi kao asistent u Sacramendo Kingsima, ali kako bi klupske obaveze teško uskladio s onim reprezentativnim, šanse da on preuzme 'Orlove' su minimalne i stoga su se u Savezu okrenuli drugim rješenjima.

Žurnal piše kako je izbor pao na legendu reprezentacije, tačnije Sašu Obradovića koji je posljednjih godina imao fenomenalne rezultate sa Albom i Lokomotivom, što je bila najbolja preporuka za upražnjenu klupu Srbije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Obradović važi za pravu košarkašku legendu u Srbiji. Kao igrač je sudjelovao u osvajanju tri naslova prvaka Starog kontinenta (1995., 1997. i 2001.), a ima i svjetsko zlato iz 1998. te olimpijsko srebro iz Atlante.

Nedavno je i sam priznao kako bi vođenje reprezentacije Srbije za njega predstavljalo najveći uspjeh u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.