Kokoškov preuzima reprezentaciju Srbije?
EPA

Nakon neuspjeha u Kini

Kokoškov preuzima reprezentaciju Srbije?

Košarkaška reprezentacija Srbije mogla bi uskoro dobiti novog selektora.

Orlovi će se sa Mundobasketa u Kini vratiti bez medalje, što je u Srbiji okarakterisano kao veliki neuspjeh, a za loše rezultate ceh će vjerovatno platiti selektor Saša Đorđević.

Đorđeviću će današnja utakmica protiv Češke vjerovatno biti i posljednja u ulozi selektora, a njegov nasljednik bi, navodno, mogao da bude Igor Kokoškov koji je trenutno asistent u stručnom štabu NBA kluba Sacramento Kingsa.

Večernje novosti pišu kako je Kokoškov glavni kandidat i da će kormilo vjerovatno biti prepušteno njemu, a u ulozi selektora ovaj 47-godišnji stručnjak koji je rođen u Srbiji već je imao priliku biti.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kao selektor je, podsjetimo, 2017. godine vodio Sloveniju do prvog mjesta na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti