Mbappe gleda prema Madridu

Madridski klub polako priprema teren za dolazak mladog Francuza

El Chiringuito: Real ima dogovor sa PSG-om, već je uplaćena prva rata

S. Pašalić

Prema informacijama pojedinih španskih medija, Real Madrid ima dogovor sa PSG-om oko transfera Kyliana Mbappea u narednom periodu.

Kraljevski klub vidi u mladom Francuzu igrača za budućnost i želi na njemu graditi svoju igru.

Real je i ovog ljeta bio zainteresovan za Mbappea, ali ga PSG ni po koju cijenu nije želio prodati.

Mbappe je stigao iz Monaca u PSG za 135 miliona eura prije godinu dana te je imao sjajnu sezonu iza sebe u kojoj je na 43 utakmice postigao čak 39 golova.

Sa 32 gola je bio najbolji strijelac Ligue 1, a proglašen je i za najboljeg igrača francuskog prvenstva, ali je na dodjeli nagrada nagovijestio da bi ipak mogao napustiti Pariz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Popularna internetska televizija El Chiringuito sada izvještava da je Real već platio 35 miliona eura, plus dodatnih 5 miliona eura u varijablama za posao, uz ukupno plaćanje u iznosu od 225 miliona eura plus 50 miliona eura u varijablama, što je zahtjev PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.