Neymaru smanjena kazna, Brazilac će ipak nešto ranije zaigrati u Ligi prvaka
Neymaru je smanjena kazna sa tri na dvije utakmice neigranja u Ligi prvaka

Dobre vijesti za PSG

Neymaru smanjena kazna, Brazilac će ipak nešto ranije zaigrati u Ligi prvaka

S. Pašalić

Igrač PSG-a, Neymar je dobio tri utakmice zabrane igranja u Ligi prvaka zbog ponašanja nakon što je njegov tim ispao u osmini finala prošle sezone.

PSG je u uzvratnom meču protiv Manchester Uniteda izgubio rezultatom 3:1 nakon što je engleski tim u 94. minuti dobio penal koji je na kraju iskoristio Rashford i donio svom timu prolazak u narednu fazu takmičenja.

Neymar zbog povrede nije igrao u toj utakmici, a po završetku je bio jako ljut te je na svom Instagram profilu napisao:

"Ovo je sramota. Postave četvoricu koji se ne razumiju u fudbal i koji sve gledaju na snimcima. Nemoguće! Kako čovjek da postavi ruke ako je okrenut leđima? Je...e se!", napisao je Neymar.

Sada je ipak sud za sportsku arbitražu (CAS) nakon žalbe PSG-a odlučio da smanji kaznu Brazilcu na dvije utakmice te će on moći zaigrati u 3. kolu protiv Club Bruggea.

Brazilac je ovog ljeta svim silama želio da napusti PSG, ali je na kraju ipak ostao u Parizu. Ovog vikenda je odigrao svoj prvi meč za francuski klub nakon dugo vremena i postigao je fenomenalan gol za pobjedu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi