"Izgubiti utakmicu u Engleskoj nije bilo katastrofa, u Španiji je situacija potpuno drugačija"
Hazard je ponovio da je njegov san bio da zaigra za Real

Belgijanac objasnio koja je razlika između igranja u dvije različite sredine

"Izgubiti utakmicu u Engleskoj nije bilo katastrofa, u Španiji je situacija potpuno drugačija"

S. Pašalić

Eden Hazard je ovog ljeta prešao iz Chelseaja u Real Madrid.

Kraljevski klub je platio Plavcima 100 miliona eura za Belgijanca koji je nakon sedam godina napustio Stamford Bridge i preselio se na Santiago Bernabeu.

Hazard je za Chelsea odigrao 352 utakmice i postigao je 110 golova, a ove sezone je odigrao samo 30 minuta u prvoj utakmici Reala u La Ligi protiv Levantea te se nakon toga povrijedio i više nije igrao.

Belgijanac je sada u jednom intervjuu govorio o svom dolasku u Real, te se između ostalog dotakao i teme navijača u Engleskoj i Španiji.

"Bilo je to u mojim planovima. Kad sam bio u Chelseaju, već sam znao da je moj san jednog dana igrati za ovaj klub. Nisam očekivao da ću igrati u Chelseaju sedam godina, ali na kraju je sve prošlo dobro i imao sam priliku svake godine osvojiti nešto."

"Mislim da sam zbog toga ostao tako dugo. Sada je san da budem ovdje i nadam se da ću to maksimalno iskoristiti.", rekao je Hazard pa nastavio:

"Kada ste u Real Madridu, čak i ako mi je prva godina, razgovaram s navijačima, uvijek očekuju da ćete osvojiti Ligu prvaka. Zato mislim da je na ovo takmičenje stavljeno toliko očekivanja i zato je klub pobijedio više nego bilo koja druga ekipa."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da su ovdje navijači zaista navijači. U Engleskoj nema toliko navijača, ljudi tamo vole nogomet i svi, mladi, odrasli, tinejdžeri, stvarno su zainteresovani za svoj nogomet, ali nisu toliko fanatični prema svojim ekipama."

"U vrijeme dok sam bio u Chelseaju i kada bismo izgubili, osjećali smo se razočarano kao i navijači, ali nikad nisam osjećao da je to katastrofa. U Španiji je drugačije. Nogomet je za njih sve, a na igračima je da daju sve.", dodao je Hazard.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi