Već je oborio jedan rekord

Ansu Fati je starter u Dortmund, znate li šta to znači?

Barcelonin tinejdžer Ansu Fati postao je pravi hit širom fudbalske Evrope, baš kakav je u njegovim godinama bio Leo Messi.

Ovaj 16-godišnji dječak fantastično koristi šansu koju mu pruža trener Ernesto Valverde ove sezone pa je u La Ligi na tri meča postigao dva gola.

Valverde mu je i u večerašnjem susretu Lige šampiona protiv Borussije Dortmund u gostima ukazao povjerenje u napadu, a to znači da će postati najmlađi igrač Barce koji je ikada zaigrao u Ligi prvaka. Prije njega rekord je držao Bojan Krkić.

Dakle, jedan rekord je već oborio, a do kraja noći može još jedan. Ukoliko postigne pogodak, bit će najmlađi strijelac u historiji Lige šampiona. Dosadašnji rekorder je Peter Ofori-Quaye, nastupao je za Olympiakos i imao 17 godina i 195 dana. Fati će biti oko osam mjeseci mlađi.

Utakmica između Borussije Dortmund i Barcelone na rasporedu je od 21.00 sati.

Podsjetimo se još jednom na sastave obje ekipe:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dortmund: Burki, Guerreiro, Hakimi, Akanji, Hummels, Delaney, Witsel, Hazard, Sancho, Reus, Alcacer.

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Alba, Pique, Lenglet, De Jong, Busquets, Arthur, Fati, Griezmann, Suarez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.