Ne može zabiti gol u gostima

Prokletstvo Luisa Suareza ne prestaje, a traje od septembra 2015. godine

Edmir Škorić

Barcelona želi prvi put nakon 2015. godine osvojiti Ligu prvaka, a u novu sezonu krenula je remijem u Dortmundu protiv Borussije (0:0).

Barca je izvukla bod na teškom gostovanju, prije svega zahvaljujući Ter Stegenu koji je u 57. minuti zaustavio Marac Reusa s bijele tačke.

Lionel Messi je zaigrao od 59. minute i on je na kraju imao priliku, ali je u posljednji čas izblokiran.

Napad Katalonaca od prve minute predvodio je Luis Suarez, koji se oporavio od povrede, a kako je meč završen bez golova, to znači da je njegovo prokletstvo nastavljeno.

Sezona 2014/15 je posljednja u kojoj je Suarez zabio gol u Ligi prvaka na gostovanju. Tada je postigao gol na Olimpicu, ali onda je uslijedila užasna serija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na posljednjih 10 gostovanja u Ligi prvaka Suarez nije postigao gol. Barca je igrala protiv BATE-a, Arsenala, Atletica, Moenchengladbacha, Cityja, Celtica, PSG-a, Juventusa, Sportinga, Olympiakosa, opet s Juveom, Chelseaja, Rome, Spursa, Intera, Lyon, Uniteda, Liverpoola i večeras Borussije.

Od septembra 2015. godine Suarez čeka na gol u gostima u Ligi prvaka...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.