Ansu Fati je starter u Dortmund, znate li šta to znači?

Već je oborio jedan rekord

Ansu Fati je starter u Dortmund, znate li šta to znači?

Barcelonin tinejdžer Ansu Fati postao je pravi hit širom fudbalske Evrope, baš kakav je u njegovim godinama bio Leo Messi.

Ovaj 16-godišnji dječak fantastično koristi šansu koju mu pruža trener Ernesto Valverde ove sezone pa je u La Ligi na tri meča postigao dva gola.

Valverde mu je i u večerašnjem susretu Lige šampiona protiv Borussije Dortmund u gostima ukazao povjerenje u napadu, a to znači da će postati najmlađi igrač Barce koji je ikada zaigrao u Ligi prvaka. Prije njega rekord je držao Bojan Krkić.

Dakle, jedan rekord je već oborio, a do kraja noći može još jedan. Ukoliko postigne pogodak, bit će najmlađi strijelac u historiji Lige šampiona. Dosadašnji rekorder je Peter Ofori-Quaye, nastupao je za Olympiakos i imao 17 godina i 195 dana. Fati će biti oko osam mjeseci mlađi.

Utakmica između Borussije Dortmund i Barcelone na rasporedu je od 21.00 sati.

Podsjetimo se još jednom na sastave obje ekipe:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dortmund: Burki, Guerreiro, Hakimi, Akanji, Hummels, Delaney, Witsel, Hazard, Sancho, Reus, Alcacer.

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Alba, Pique, Lenglet, De Jong, Busquets, Arthur, Fati, Griezmann, Suarez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Adnanos
Jos je mlad kao i sto je Bojan bio
0 1
gaziiiiJAaaa
To znaci da ce biti među početnih 11..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi