Nedved vjeruje da će De Ligt biti bolji, dok smatra da će za Dybalu biti mjesta u ekipi

Holanđanin igra dosta nesigurno, dok se Argentinac nije naigrao ove sezone

Nedved uoči meča protiv Atletica govorio o De Ligtu i Dybali

S. Pašalić

Potpredsjednik Juventusa, Pavel Nedved, govorio je o dvojici igrača ovog tima, Matthijsu de Ligtu i Paolu Dybali uoči meča Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

Mladi Holanđanin je ovog ljeta stigao u Torino, a nakon teške povrede Giorgija Chiellinija je dobio priliku da zaigra u tandemu sa Leonardom Bonuccijem, ali je pravio i dosta grešaka i nije se baš najbolje snalazio na terenu.

"On naporno radi, sviđa mi se puno i on se poboljšava. Očito, treba vremena i on je vrlo mlad. Šteta je samo što se Giorgio povrijedio, jer je i on mogao pomoći De Ligtu da nauči na treningu, ali ubrzao je taj proces.", rekao je Nedved.

S druge strane, Dybala je ostao u Torinu iako se tokom ljeta povezivao sa nekoliko klubova i činilo se da će napustiti Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je međutim ove sezone za Juventus odigrao samo 15 minuta, a Nedved je komentarisao i njegov slučaj.

"Mislim da će i za Dybalu biti mjesta. On je dobar igrač, dio je naše ekipe i vidio sam ga kako dobro trenira u posljednje vrijeme, tako da sam siguran da je trener to vidio i da će biti mjesta za njega."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.