Liga šampiona, grupna faza

PSG potopio Real Madrid, hrabra Zvezda bez dobrog rezultata u Minhenu

Fudbaleri Bayern Minhena pobijedili su večeras na Alianz Areni Crvenu zvezdu sa 3:0 u susretu 1. kola grupe B Lige šampiona.

Zvezda je u Minhen došla kao potpuni autsajder a na kraju je odigrala jedan sasvim pristojan meč te je uz malo više sreće u posljednjih 20-ak minuta možda mogla i do povoljnijeg rezultata.

Bayern je naravno napao od samog početka, a prvu šansu imao je preko Philippea Coutinha. On je pokušao u 21. minuti, ali preko gola. U 33. minuti pokušao je i Perišić, ali njegov udarac je izblokiran, da bi samo minut kasnije Kingsley Coman pogodio za vodstvo domaćina. S tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom dijelu Zvezda je nastavila s hrabrom igrom, a preko Marka Marina je u 78. minuti imala nevjerovatnu šansu da izjednači rezultat. Ipak, lopta je otišla pored gola iako je i Neuer bio savladan.

Bayern je ipka bio puno bolja ekipa i svoju dominaciju je potvrdio u posljednjih 10 minuta kada je postigao još dva gola. Prvo je pogodio Lewandowski u 80. minuti, da bi u nadoknadi isto učinio i Thomas Muller za konačnih 3:0.

U sljedećem kolu Bayern gostuje kod Tottenhama, dok će Zvezda dočekati Olympiakos.

Bilo je vrlo zanimljivo i u Parizu gdje je domaći PSG bez Cavanija, Mbappea i Neymara razbio Real Madrid. Na kraju je bilo 3:0.

PSG je poveo preko Di Marije u 14. minuti, a isti igrač je u 33. pogodio za 2:0. U nastavku meča Real je i dalje bio potpuno bezopasan, dok je PSG postigao još jedan gol i to preko Meuniera u nadoknadi za potop Kraljeva od kojih očito ni ove sezone neće biti ništa.

PSG sada gostuje kod Galatasarayja, dok će Real igrati kući protiv Club Bruggea.

Liga prvaka, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern Minehn - Crvena zvezda 3:0

PSG - Real Madrid 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.