Očajno izdanje Kraljeva u Parizu

Real Madrid prvi put nakon 15 godina na meču Lige prvaka nije imao šut u okvir gola

Endin Čaušević

Real Madrid večeras je ubjedljivo poražen u gostima protiv PSG-a sa 3:0 u prvoj utakmici grupne faze Lige prvaka.

Kraljevski klub je veoma loše otvorio sezonu u Ligi prvaka gdje je tradicionalno jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja. Iako PSG večeras nije mogao računati na Neymara, Mbappea i Cavanija ipak je došao do sigurne pobjede.

PSG je upisao trijumf sa 3:0, a sjajan meč odigrao je nekadašnji igrač Real Madrida, Angel Di Maria. Koliko je Real večeras bio slab najbolje pokazuje statistika.

Naime, ovo je prva utakmica nakon sezone 2003/04. u Ligi prvaka da Real Madrid nije imao niti jedan jedini udarac u okvir gola. S obzirom da su u napadu večeras igrali Hazard, Bale i Benzema zaista je šokantan podatak da Kraljevi nisu uputili udarac u gol Keylora Navasa.

Nakon prvog kola Real Madrid je trenutno na posljednjem mjestu, a ispred je PSG sa tri boda, te Club Brugge i Galatasaray koji imaju po jedan bod nakon što su danas odigrali meč bez golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.