PSG potopio Real Madrid, hrabra Zvezda bez dobrog rezultata u Minhenu

Liga šampiona, grupna faza

PSG potopio Real Madrid, hrabra Zvezda bez dobrog rezultata u Minhenu

Fudbaleri Bayern Minhena pobijedili su večeras na Alianz Areni Crvenu zvezdu sa 3:0 u susretu 1. kola grupe B Lige šampiona.

Zvezda je u Minhen došla kao potpuni autsajder a na kraju je odigrala jedan sasvim pristojan meč te je uz malo više sreće u posljednjih 20-ak minuta možda mogla i do povoljnijeg rezultata.

Bayern je naravno napao od samog početka, a prvu šansu imao je preko Philippea Coutinha. On je pokušao u 21. minuti, ali preko gola. U 33. minuti pokušao je i Perišić, ali njegov udarac je izblokiran, da bi samo minut kasnije Kingsley Coman pogodio za vodstvo domaćina. S tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom dijelu Zvezda je nastavila s hrabrom igrom, a preko Marka Marina je u 78. minuti imala nevjerovatnu šansu da izjednači rezultat. Ipak, lopta je otišla pored gola iako je i Neuer bio savladan.

Bayern je ipka bio puno bolja ekipa i svoju dominaciju je potvrdio u posljednjih 10 minuta kada je postigao još dva gola. Prvo je pogodio Lewandowski u 80. minuti, da bi u nadoknadi isto učinio i Thomas Muller za konačnih 3:0.

U sljedećem kolu Bayern gostuje kod Tottenhama, dok će Zvezda dočekati Olympiakos.

Bilo je vrlo zanimljivo i u Parizu gdje je domaći PSG bez Cavanija, Mbappea i Neymara razbio Real Madrid. Na kraju je bilo 3:0.

PSG je poveo preko Di Marije u 14. minuti, a isti igrač je u 33. pogodio za 2:0. U nastavku meča Real je i dalje bio potpuno bezopasan, dok je PSG postigao još jedan gol i to preko Meuniera u nadoknadi za potop Kraljeva od kojih očito ni ove sezone neće biti ništa.

PSG sada gostuje kod Galatasarayja, dok će Real igrati kući protiv Club Bruggea.

Liga prvaka, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern Minehn - Crvena zvezda 3:0

PSG - Real Madrid 3:0

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dda27
Hrabro nema sta ? bunker i hrabro
4 1
BHNACIONALISTA
M...u vam četničku hebem pa sta je jako osim Bayerna bilo sinoć......fašistička ****a novinarska,
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi