Nevjerovatna partija

Oršić je sinoć ispisao historiju Dinama i Lige prvaka

Dinamov krilni napadač Mislav Oršić odigrao je sinoć gotovo nevjerovatnu partiju u Ligi šampiona protiv Atalante. 

Novopečeni reprezentativac Hrvatske je u debitantskom nastupu u Ligi šampiona postigao hat-trick, a njegov Dinamo je pobijedio sa 4:0 vrlo moćnu ekipu iz italijanske Serije A.

Oršić je na taj način ušao u historiju Lige šampiona kao igrač koji je u debitantskom nastupu postigao tri gola. Nakon što je prvog dana takmičenja 19-godišnji Norvežanin Erling Haland dao tri gola za svoj Red Bull Salzburg protiv Genka, Oršić mu se pridružio u pisanju historije i njih dvojica su postali prvi par igrača u jednoj sezoni Lige šampiona koji je na debitantskim nastupima došao do hat-tricka.

Osim toga Oršić se u historiju upisao i tako što je postao prvi igrač Dinama koji je u jednom susretu Lige šampiona postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, kada već govorimo o Oršiću, treba reći da je on tokom karijere imao vrlo čudan put. Iako ima tek 26 godina, promijenio je mnogo klubova, a dobar dio karijere prije Dinama proveo je u Aziji igrajući za klubove iz Južne Koreje i Kine.

U Hrvatskoj je igrao za Inter Zaprešić i Rijeku, dok je u Sloveniji nosio dres Celja. Nedavno je upisao i debitantski nastup u reprezentaciji Hrvatske i to protiv Azerbejdžana. Hrvatska je odigrala 1:1, a Oršić je upisao četiri minute.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.