Nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda

Ferdinand: Real je tim koji stari, Hazard je tamo otišao u pogrešnom trenutku

Eden Hazard je ovog ljeta prešao iz Chelseaja u Real Madrid, ali karijera u novom klubu mu nije počela onako kako je očekivao.

Hazard ima dosta problema sa povredama, a sinoć je dobio priliku za igru protiv PSG-a, ali bolje da nije. On i Real su izgubili sa čak 3:0 u 1. kolu Lige šampiona.

Jedan od onih koji smatraju da je Hazard otišao u Real u pogrešno vrijeme je nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

On smatra kako je Real tim koji stari i oko kojeg nema mnogo iskri, a to bi se trebalo loše odraziti i na Hazarda.

"Kada dođeš u novi klub, posebno veličine kao što je Real Madrid, moraš zaslužiti pravo da prema tebi ide svaka lopta tokom utakmice", kaže Ferdinand na početku razgovora za BT Sport i nastavlja:

"Bojim se da je otišao tamo (u Real) u pogrešno vrijeme. To je tim koji stari, nema napretka, nema nikakvih iskri oko njih u ovom trenutku. To će uticati i na njega i odraziti se negativno na njega dugoročno gledano".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je zuaista loše ušao i u ovu sezonu i već je napravio nekoliko kikseva koje niko nije očekivao. Čini se kako je ova generacija Kraljevskog tima zaista pri kraju i kako navijači ni ove sezone ne mogu očekivati velike rezultate.

Kada je u pitanju Hazard, on je ove sezone odigrao po jedan meč u La Ligi i Ligi šampiona. U strijelce se još nije upisao, a ukupno je odigrao svega 100 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.