Roma dočekuje Basaksehir

UEFA objavila zanimljiv video o Edinu Džeki pred večerašnji meč

Endin Čaušević

Nakon nekoliko mjeseci pauze večeras nam se vraća Evropska liga utakmicama prvog kola grupne faze.

Prošle sezone smo gledali sjajne mečeve u Evropskoj ligi, a titulu je na kraju osvojio Chelsea koji je u finalu savladao Arsenal. Večeras počinje nova sezona u ovom takmičenju i to mečevima prvog kola.

Danas su na rasporedu čak 24 utakmice i sigurno da ljubitelji fudbala mogu maksimalno uživati. Mečevi se tradicionalno igraju u terminima od 18:55 i 21 sat.

Zanimljivo da ćemo večeras gledati i okršaj bh. reprezentativaca jer se u Rimu sastaju Roma i Basaksehir. Boje Rome brani naš kapiten Edin Džeko, dok će na suprotnoj strani biti Edin Višća.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

UEFA je na zvaničnoj stranici Evropske lige pred ovaj meč objavila zanimljiv video i prisjetila se golova Džeke u ovom takmičenju. Naime, Džeko je u Evropskoj ligi igrao na 30 utakmica i postigao je 16 golova. Nadamo se da će Dijamant i večeras zatresti mrežu protivnika.

Prema kladionicama Roma je večeras veliki favorit i sve osim pobjede Vučice će biti iznenađenje. No, rimski klub je znao podbaciti u takvim situacijama i zbog toga postoji doza opreza. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete vidjeti kvote za ovaj meč i to na OVOM linku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.